Print

NIET VERVANGEN, HERSTEL! KRAAKBEEN REGENERATIE IN GEWRICHTEN - ROCKY TUAN

Datum: dinsdag, 2013-11-19 
Tijd: 20.00 – 21.00 uur, introductie begint om 19.35 uur
Locatie: Erasmus MC, Onderwijscentrum (Fe-209), Collegezaal 1, ROTTERDAM
Toegang: gratis, lezing in het Engels 
 
Grootvader een nieuwe heup, grootmoeder een nieuwe knie. Het vervangen van gewrichten is een van de grote successen in de geneeskunde. Maar zou het niet beter zijn als we de beschadigde knie of het heupgewricht zouden kunnen repareren in plaats van het vervangen? Jazeker, dat zou beter zijn. Maar we kunnen het niet. Nog niet, althans. Wetenschappers over de hele wereld werken er aan.
 
Tissue engineering en regeneratieve geneeskunde vertegenwoordigen een potentiële, veelbelovende aanpak om aangetast kraakbeen, bot of andere weefsels te vernieuwen. De technologie op dit gebied is zich snel aan het ontwikkelen en verschillende mogelijkheden worden onderzocht.
 
Rocky Tuan, een gerenommeerde wetenschapper uit de Verenigde Staten, neemt je mee op een spannende reis van het verleden, naar het heden en de toekomst van regeneratieve geneeskunde. Hij laat je verscheidene wonderen van de geneeskunde zien, de mogelijkheden van de moderne technologie en de toekomstgedachten voor tissue engineering.
 
De lezing zal gegeven worden door door Rocky Tuan, Directeur van het "Center for Cellular and Molecular Engineering, Department of Orthopaedic Surgery, University of Pittsburgh School of Medicine".
 
 
Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met SG Erasmus en science4you.
 
   
Last updated on 2013-11-22